Over Reiki

Wat is reiki?

Reiki is de energie die in alles aanwezig is. Het is dat wat mensen allerlei namen geven; de alles omvattende energiebron, de kosmos, prana, licht, de natuur of Gods kracht. Het maakt niet uit. Reiki is niet verbonden aan een bepaalde religie. Reiki is de energie die dode materie bezielt. Ze is de oer energie die diep in ons allemaal verborgen zit, onze verbinding met onze ziel. Door deze verbinding weer aan te gaan wordt ons zelf-genezend vermogen opnieuw gewekt en zijn we in staat onszelf uit te zuiveren. Dit zelf-genezend vermogen hebben wij allemaal in potentie in ons. Het is alleen sluimerend en het kanaal is vervuild of geblokkeerd geraakt. Door te werken aan jezelf los je deze blokkades op en zul je uiteindelijk bij deze potentie, innerlijke kern uitkomen.

Door allerlei verkeerde leefgewoonten zijn onze genezende energiekanalen "dichtgeslibd". Tijdens een Reiki cursus worden door de Reiki-Master, in vier initiaties, de blokkades in de energiebanen verwijderd, zodat de energie weer beter kan stromen. De verbindingen met de genezende energie worden hersteld. Na één initiatie is het al te voelen. De handen worden warm en gaan tintelen. Deze energie kun je doorgeven aan anderen, maar is vooral bedoeld voor zelfbehandelingen. Door jezelf regelmatig te behandelen wordt je weerstand verhoogd en komt er meer rust in je leven. Als er ziekten of spanningen zijn, heb je de Reiki-energie die altijd helpt; een warme, liefdevolle energie. De cursus Reiki I wordt door mij in twee dagen gegeven, meestal op een vrijdag en zaterdag. Je ontvangt dan vier initiaties en leert werken met de energie.

Wat doet reiki?

Een Reiki behandeling werkt ontgiftend, vitaliseren, helend en lost verstoringen in het systeem op. De Reiki energie gaat naar die plekken in het lichaam waar meer energie nodig is. En ondersteunt op krachtige wijze het natuurlijke proces van genezing. Meer energie verhoogt het zelf herstellend vermogen van cellen en organen van het lichaam. Ook kan het goed helpen bij spanningsklachten en slaapproblemen. Je kunt Reiki in veel situaties gebruiken, bijvoorbeeld bij vermoeidheid, stress, griep, verwondingen, na operaties en ter verzachting en verbetering bij (chronische) ziektes.
Reiki werkt niet alleen in op het fysieke lichaam. Maar op alle niveaus van ons leven; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Reiki kan in het lichaam oude emoties losmaken en oplossen, je meer in je gevoel terug brengen en meer ruimte maken in vastzittende denkpatronen en overtuigingen. Reiki brengt je dichter bij jezelf en kan daardoor persoonlijke groeiprocessen op gang brengen.
Reiki energie kan naast fysieke heling ook je manier van in het leven staan positief beïnvloeden. Waardoor meer rust en evenwicht in het leven ontstaat.

Reiki behandelingen

Reiki is in eerste instantie bedoeld voor zelf behandeling. Daarnaast kunnen behandelingen rust en heling bevorderen. Pijn kan worden verzacht of weggenomen. Bij ernstige ziekten treedt altijd verlichting van de ziekte op en/of de kwaliteit van leven wordt verbeterd. Ook onverwerkte ervaringen worden verwerkt. Reiki ontvangen helpt om een goed contact op te bouwen met jezelf. Waardoor je bewuster gaat leven en makkelijker keuzes kunt maken die echt bij jou passen.

Traditie van Reiki

Genezen door energieoverbrenging is zo oud als de mensheid. Dr. Usui heeft deze vorm van handoplegging herontdekt, weer in ere hersteld en verspreid over de wereld. Vele vormen zijn vervolgens ontstaan. De Reiki klassen die ik aanbied worden gegeven vanuit de oorspronkelijke vorm ook welgenoemd : "Reiki volgens het Dr. Usui systeem van natuurlijk genezen". Eenvoud en mondelinge overdracht staan hierbij centraal. En gaat er van uit dat wij slechts een kanaal zijn waardoor de energie kan worden doorgegeven. De afstemmingen ook wel inwijdingen genoemd zijn een heilig ritueel waarbij je weer in verbinding komt met deze bron van levens energie in jezelf.

Leerprocessen gaan al sinds de oudheid gepaard met initiaties, zoals bijvoorbeeld inwijdingen bij de Egyptenaren, indianen en in de Indiase Krya Yoga. Daarbij is het noodzakelijk dat de degene die de inwijding ontvangt bereid is zich te verbinden en te willen leren. Het is een voortdurend proces van steeds werkelijk luisteren naar je zelf, loslaten van je kleine Ik en je over geven aan de stroom van het leven. Overgave aan de Bron in jezelf.

Voor wie?

Iedereen kan Reiki leren, de methode is eenvoudig en toegankelijk. Reiki is voor alle leeftijden en je hebt er geen speciale gaven voor nodig. Openstaan om Reiki te willen ontvangen en doorgeven is voldoende.

Spreekt dit je aan?

Volg een Reiki klas